"Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας": Το νέο βιβλίου του Ν. Φίλιππα για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

"Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας": Το νέο βιβλίου του Ν. Φίλιππα για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

Αποταμίευση, δωρεά, διάκριση αναγκών και επιθυμιών. Αυτές είναι οι βασικές έννοιες του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, όπως παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο του καθηγητή Χρηματοοικονομικών και ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νίκου Φίλιππα. Με τίτλο «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας», το δεύτερο βιβλίο του κυρίου Φίλιππα έχει σκοπό να συμβάλει στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 7 έως 10 ετών πάνω στην κατανόηση των χρηματοοικονομικών εργαλείων με απλό και κατανοητό τρόπο. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Interamerican.

Ο οικονομικός αναλφαβητισμός και η ανεπάρκεια των γνώσεων των πολιτών για το χρήμα και τη λειτουργία του είναι μία από τις αιτίες που οδήγησαν στην πολυετή κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός χρηματοοικονομικά αναλφάβητου πολίτη είναι η αδυναμία του να αποταμιεύσει και να ελέγξει τα χρήματά του, ενώ δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης και του υπερδανεισμού.

Η έλλειψη βασικών γνώσεων περί τα χρηματοοικονομικά κοστίζει ακριβά και αποτελεί οξύ κοινωνικό πρόβλημα. Τα παιδιά που εκπαιδεύονται από νωρίς στην κατανάλωση με σύνεση και τη σωστή λειτουργία του χρήματος διαμορφώνουν χαρακτήρα με πειθαρχία και μορφώνονται κοινωνικά και ηθικά. Αυτά τα παιδιά εξελίσσονται σε ολοκληρωμένους πολίτες, που θα αποτελέσουν το μέλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας» έγινε στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου Interamerican. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.