Οι ειδήσεις των 16:00 (07/12/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (07/12/2017)

-Στα 4,29 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους στο τέλος Οκτωβρίου. Τα κρατικά φέσια είναι μειωμένα κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που είχαν διαμορφωθεί στα 4,49 δισ. ευρώ. Από τα 4,29 δισ. ευρώ τα 3,458 δισ. ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, ενώ 832 εκατ. ευρώ είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
-Είκοσι χιλιάδες νέες κύριες συντάξεις πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.Ο κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε χθες έκτακτη πληρωμή 20.000 κύριων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ έως τα τέλη Δεκεμβρίου καθώς και την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της μάχης για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Με βάση τον προγραμματισμό, τον Ιανουάριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις θα έχουν περιοριστεί στις 75.000.
-Οφειλέτες από τους οποίους το Δημόσιο δεν έχει να περιμένει τίποτα είναι οι περισσότεροι που περιλαμβάνονται στις δυο νέες λίστες των οφειλετών της φορολογικής διοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων που αναρτήθηκαν χθες στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).Οι δυο λίστες περιλαμβάνουν 8.909 φυσικά πρόσωπα καθώς και 14.083 νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.