Οι ειδήσεις των 16:00 (16/04/2018)

Οι ειδήσεις των 16:00 (16/04/2018)

-Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης η οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστούν μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρηματιών κι επαγγελματιών που κυμαίνονται από 20.000 έως 50.000 ευρώ.Αναλυτικότερα, πρόκειται για χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς κι άλλους πιστωτές.Οι όροι που πρέπει να πληροί σωρευτικά είναι Να έχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.Ο λόγος του συνόλου των προς ρύθμιση οφειλών κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2016, μετά την αφαίρεση του συνόλου των τόκων να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ.Οι δόσεις της ρύθμισης μπορούν να φτάσουν τις 120 σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, το ελάχιστο ποσό να είναι τα 50 ευρώ.
-Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη ρύθμιση των δανείων του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).Στις 16 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ για την ρύθμιση των δανείων τους. Η ψηφιακή πλατφόρμα, θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Εκεί θα υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο νέο ευνοϊκό καθεστώς μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι οφειλέτες του τ. ΟΕΚ.
-Από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαΐου.Αναλυτικά οι συντάξεις θα καταβληθούν:Το Δημόσιο, το ΙΚΑ ,το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 2 Μαΐου και το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.