«Παράθυρο» πρόωρης σύνταξης σε ασφαλισμένους προ του 1993

«Παράθυρο» πρόωρης σύνταξης σε ασφαλισμένους προ του 1993

Δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από το 67ο ή και το 62ο έτος για «παλαιούς» εργαζόμενους

Ρεπορτάζ από το naftemporiki.gr

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τα τελευταία χρόνια και την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης -στα 67 έτη για πλήρη ή στο 62ο αλλά με 40 έτη ασφάλισης- υπάρχουν ακόμη οι δυνατότητες για συνταξιοδότηση πριν από τα 67 χρόνια για αρκετές κατηγορίες ασφαλισμένων.

Όμως, οι δυνατότητες αυτές, σύμφωνα με τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, αφορούν μόνο τους λεγόμενους «παλαιούς ασφαλισμένους», δηλαδή, όσους ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν από την 1/1/1993. Πολλοί από αυτούς τους ασφαλισμένους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και σήμερα πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους και να λάβουν πλήρη σύνταξη, ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να βγουν ακόμη και πριν από τη συμπλήρωση των 62 ετών και να λάβουν μειωμένη σύνταξη.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.