Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ Στο τέλος του έτους παραπέμπονται οι αποφάσεις για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Με βάση τις επιπτώσεις τριμήνου-τετραμήνου από το αυξημένο κόστος αγοράς ρύπων CO2 οι αποφάσεις. Παράταση στο δ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ Στο τέλος του έτους παραπέμπονται οι αποφάσεις για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Με βάση τις επιπτώσεις τριμήνου-τετραμήνου από το αυξημένο κόστος αγοράς ρύπων CO2 οι αποφάσεις. Παράταση στο δ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ΔΕΗ +0,86% λόγω της ανόδου των τιμών των ρύπων CO2 άφησε ο υπουργός ΠΕΝ.

Ρεπορτάζ από το euro2day.gr

Ο Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ΤΟΤΑL-Exxon Mobil – ΕΛΠΕ και του οικοπέδου 10 στα ΕΛΠΕ, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ ΔΕΗ +0,86% από το ανοδικό σερί των δικαιωμάτων αγοράς ρύπων.

«Παρατηρούμε τις διακυμάνσεις του CO2, ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και πτωτικές τάσεις, ενώ ήδη στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη ρύθμιση της αγοράς αυτής», είπε ο Γιώργος Σταθάκης και αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των επιπτώσεων από τη δημόσια εταιρία.

«Το κόστος θα συνυπολογιστεί σε βάση τριμήνου ή τετραμήνου. Πρόκειται για έναν εξωτερικό και απρόβλεπτο παράγοντα. Θα δούμε τα αποτελέσματα του κόστους και όλα αυτά θα συνυπολογιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας ουσιαστικά για τις αποφάσεις στο τέλος του χρόνου. 

Πάντως, ο κ. Σταθάκης παρατήρησε ότι «η ΔΕΗ ΔΕΗ +0,86% ως τώρα έχει διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο το κόστος του CO2 σε σχέση με τους ιδιώτες προμηθευτές οι οποίοι έχουν στα συμβόλαια με τους πελάτες τους ρήτρα ρύπων».

Παράταση στο διαγωνισμό των λιγνιτικών

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν έλειψαν και τα θέματα του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, καθώς και η παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσημα πως επενδυτές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζήτησαν παράταση και έκανε γνωστό ότι θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο.

Στο θέμα του Αμυνταίου, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εννοώντας την αύξηση των ωρών λειτουργίας. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.