ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ: Στα € 69,03 εκατ. αυξήθηκαν οι πωλήσεις α’ τριμήνου

ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ: Στα € 69,03 εκατ. αυξήθηκαν οι πωλήσεις α’ τριμήνου

Στα € 69,03 εκατ. αυξήθηκαν οι πωλήσεις α’ τριμήνου του Ομίλου Σαράντη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2018 σηματοδοτούν ένα δυνατό ξεκίνημα για το 2018. Έχοντας μια σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος συνεχίζει την πορεία του πάνω σε ακόμα ισχυρότερη βάση.
Το συνεχώς αυξανόμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, που διευρύνεται ολοένα και περισσότερο με εξαγορές αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική στρατηγική, υποστηρίζει την περαιτέρω επέκταση του Ομίλου στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται καθώς και σε νέες αγορές. Σε κάθε μία από τις αγορές του, ο Όμιλος είναι σωστά τοποθετημένος με προγραμματισμένα νέα προιοντικά λανσαρίσματα και έτοιμος να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του πίσω από την εμπορική στρατηγική, την αποδοτικότητα της παραγωγής και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.
Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος αναπτύσσει το πλάνο του για να εκμεταλλευτεί τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι νέες εξαγορές, τόσο στις υπάρχουσες χώρες όσο και σε νέες αγορές, οδηγώντας έτσι σε μια νέα πολλά υποσχόμενη εποχή. Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε € 69,03 εκ. από € 65,00 εκ. το Α’ τρίμηνο του 2017.
Η Ελλάδα παρουσίασε πωλήσεις ύψους € 26,09 εκ. ευρώ σε σύγκριση με € 25,99 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,38%. Οι ξένες χώρες σημείωσαν άνοδο πωλήσεων κατά 10,10% και διαμορφώθηκαν σε €42,94 εκ. από 39,00εκ. που ήταν κατά το Α’ τρίμηνο του 2017. Επιπρόσθετα, τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 12,87% στα € 6,90 εκ. από €6,11 εκ. και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στα 10,00% το Α’ τρίμηνο του 2018 από 9,41% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε € 5,44 εκ. από € 4,94 εκ. το Α’ τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 10,17% και το περιθώριο ΕΒΙΤ ανήλθε σε 7,88% από 7,60% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Κοιτάζοντας μπροστά, ο Όμιλος συνεχίζει να είναι επικεντρωμένος σε στοχευμένες επενδύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη των προϊόντων του και στην δημιουργία συνεργειών και οικονομιών κλίμακας, με στόχο την επιτάχυνση των πωλήσεων του σε υπάρχουσες και νέες αγορές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.