Γ. Πετσαλάκης – Πρόεδρος Συλλόγου Εθνική Ασφαλιστική: Η Εθνική Τράπεζα και οι σύμβουλοι του διαγωνισμού ευθύνονται για το φιάσκο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Γ. Πετσαλάκης – Πρόεδρος Συλλόγου Εθνική Ασφαλιστική: Η Εθνική Τράπεζα και οι σύμβουλοι του διαγωνισμού ευθύνονται για το φιάσκο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Tην νέα εξέλιξη της εμπλοκή της πώλησης του 75% στης Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία EXIN-Calamos ανέδειξε το SBC TV και η εκπομπή “This Morning” με την Σοφία Ροδοπούλου.

Ο κ. Γιάννης Πετσαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας στο SBC, μίλησε για μια «αδιαφανή διαδικασία» επιλογής του αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έγινε «με βάση το προσφερόμενο τίμημα και χωρίς να διασφαλίσει κανένα εχέγγυο».

Ο κ. Πετσαλάκης απέδωσε ευθύνες, τόσο στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στους δύο συμβούλους πώλησης (Goldman Sach και Morgan Stanley), προσθέτοντας πως είναι κοινό μυστικό πλέον, ότι «η EXIN Group δεν έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ούτε το business plan, ούτε τη μετοχική σύνθεση, ενώ δεν υπάρχει καν εγγυητική επιστολή».

 Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε μήνυση από το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα της Calamos Family Partners, κατά της ολλανδικής EΧΙΝ Financial Services Holdings για αθέτηση δανείων, εξέλιξη η οποία δημιουργεί και εμπλοκή στην εν λόγο εξαγορά.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.