ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ (ΜERRILL LYNCH) ΣΤΟ SBC: «Ορατή» η καθαρή έξοδος – Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες

ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ (ΜERRILL LYNCH) ΣΤΟ SBC: «Ορατή» η καθαρή έξοδος – Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες

Για το ενδεχόμενο «καθαρής εξόδου» της Ελλάδας από το Πρόγραμμα, για τις προοπτικές των τραπεζών, αλλά και την τελευταία διόρθωση του ελληνικού χρηματιστηρίου, μίλησε αποκλειστικά στο SBC και τη Σοφία Ροδοπούλου ο κ. Αθανάσιος Βαμβακίδης, Επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος της Βank of America – Merrill Lynch.

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακίδη, αν και η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, η πλειονότητα των επενδυτών και στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων είναι hedge funds και distress funds, με αποτέλεσμα να λειτουργούν κερδοσκοπικά και να επηρεάζονται από τις αναταραχές των παγκόσμιων αγορών.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, o κ. Βαμβακίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα επερχόμενα stress test, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι τράπεζες παραμένουν ο αδύναμος κρίκος της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι οι τράπεζες «θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να διευθετήσουν τα κόκκινα δάνεια, και πάντα υπό την προϋπόθεση, ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά».

Αναφορικά με την «μετά μνημονίων εποχή», δήλωσε: «Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί καλά, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις τράπεζες».

Ο Επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος της ΒοΑ –Merrill Lynch, διευκρίνισε ότι εάν οι παγκόσμιες αγορές σταθεροποιηθούν και έρθει η συμφωνία για το χρέος, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει μια «καθαρή έξοδο», καθώς σύμφωνα με την Merrill Lynch δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας. Τόνισε ωστόσο ότι αυτό προϋποθέτει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Οδεύουμε προς της σωστή κατεύθυνση και για πρώτη φορά οι θεσμοί δουλεύουν για το πλάνο εξόδου», κατέληξε ο κ. Βαμβακίδης.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.