Χ. ΓΚΟΤΣΗΣ: «Δεν βρέθηκε σε κίνδυνο η αγορά λόγω της FF»

Χ. ΓΚΟΤΣΗΣ: «Δεν βρέθηκε σε κίνδυνο η αγορά λόγω της FF»

Ξεκάθαρες απαντήσεις για το ζήτημα της FF και τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έδωσε ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος της Ε.Κ. μιλώντας στο SBC και τη Σοφία Ροδοπούλου.

Ο κ. Γκότσης δήλωσε ότι η επιλογή μη αναστολής της διαπραγμάτευσης της FF, ήταν η ορθότερη. Όπως εξήγησε για να γίνει αναστολή μιας μετοχής, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα “ένα εσωτερικό εταιρικό πρόβλημα», όπως συνέβη στην περίπτωση της Sunlight, όπου μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας, η απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής ήταν άμεση.

«Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναστολή της διαπραγμάτευσης μιας μετοχής λόγω ενός δημοσιεύματος η μιας φήμης». «Για να γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης θα πρέπει να υπάρξει κίνδυνος για την κεφαλαιαγορά γενικότερα», δήλωσε ο κ. Γκότσης, εκφράζοντας τη διαφωνία του για το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κλονίστηκε λόγω της υπόθεσης της FF.

Επίσης ο κ. Γκότσης διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ε.Κ. θα ερχόταν σε επαφή με τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές των ΗΠΑ.

Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση του ελέγχουν των λογιστικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 της FF, από την ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία «Ernst & Young», με τον κ. Γκότση να δηλώνει ότι η Ε.Κ. δεν έχει δώσει συγκεκριμένη προθεσμία για να λάβει απαντήσεις από τη FF.

Στην συνέντευξη του ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.