Αυξημένο κατά 0,6% – 0,7% «βλέπει» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τον τζίρο των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Βασίλη Κορκίδη, ο τζίρος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6,06 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του Α’ τετραμήνου του 2018 που σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζει οριακή αύξηση 0,65%. «Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα». Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται. Ωστόσο, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ενόψει των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ έθεσε στην διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις του καλοκαιριού ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιουλίου από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ..

Share This