Το 50% των μετοχών του Alpha εξαγοράστηκαν από τη Motor Oil συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη.

Ειδικότερα, η Κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED θυγατρική της Motor Oil απέκτησε το 50% συν δυο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 

Έτσι, πλέον Alpha και STAR θα συνεργάζονται τηλεοπτικά. Βέβαια, το δικαίωμα ψήφου θα \διατηρήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος θα τον οριστεί από την πλευρά της Motor Oil.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Motor Oil Hellas ενέκρινε αλλαγές στο καταστατικό και συγκεκριμένα στον εταιρικό σκοπό, ώστε να συμπεριλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (logistics, πράσινη ενέργεια, χρηματοοικονομικός τομέας, αειοφόρος ανάπτυξη, πράσινη οικονομία, κοινωνικές δράσεις κλπ). Κατά τη ΓΣ η διοίκηση είχε αναφέρει ότι ο όμιλος με τις κινήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, δηλώνει την πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση στην Ελλάδα.

 Share This