Η Skyscanner, – η μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων που βρίσκεται παγκοσμίως στην πρώτη θέση και που χρησιμοποιείται το μήνα από περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως-, παρουσιάζει τις συνήθειες, αλλά και τις προτιμήσεις του Έλληνα ταξιδιώτη, όταν αναζητά κι όταν κλείνει αεροπορικά εισιτήρια την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά τρόπους με τους οποίους μπορούν να βρουν φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια είτε για την Ελλάδα ή για το εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων! Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο φθηνότερος μήνας για να κλείσει κανείς αεροπορικά εσωτερικού για την εβδομάδα των Χριστουγέννων φαίνεται να είναι ο Αύγουστος με έκπτωση -29% και μέση τιμή τα 109 ευρώ.

Αντιθέτως, για πτήσεις σε προορισμούς  του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος και όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς. Τον Αύγουστο οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ, ενώ το Σεπτέμβριο η έκπτωση φτάνει το -16% και μέση τιμή τα 270 Ευρώ.

Τον Οκτώβριος  η μείωση τιμής είναι μόλις 5%, ενώ ο Νοέμβριος δεν ενδείκνυται μιας και τα αεροπορικά έχουν ήδη ανέβει σε μια μέση τιμή τα 359 Ευρώ και οι τιμές αυξάνονται κατά 12%. Τέλος, τα εισιτήρια τον Δεκέμβριος φαίνεται πως είναι περισσότερο ακριβά με τη μέση τιμή να σκαρφαλώνει στα 406 Ευρώ και όλες οι τιμές να παρουσιάζουν αύξηση κατά +26%.

Επιπλέον, η Scyscanner αναφέρθηκε στους προορισμούς που είναι περισσότερο δημοφηλείς για ταξιδιώτες που κλείνουν αεροπορικά από Ελλάδα. Τις πέντα πρώτες θέσεις κατέχουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος. Ενώ, αντίστοιχα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού για τα Χριστούγεννα είναι 1. Λονδίνο 2. Νέα Υόρκη 3. Ρώμη 4. ‘Αμστερνταμ 5. Βιέννη 6. Παρίσι 7. Πράγα 8. Μόναχο 9. Βερολίνο 10. Στοκχόλμη 4. Οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα 1. Μπάντεν, Γερμανία (Euro 2. Σόφια, Βουλγαρία 3. Κίεβο, Ουκρανία 4. Λούγκα, Μάλτα 5. Αίντχόβεν, Ολλανδία 6. Βερολίνο, Γερμανία 7. Νάπολι, Ιταλία 8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 9. Τελ Αβίβ, Ισραήλ 10. Βουκουρέστι, Ρουμανία.Share This