Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του 2nd InvestGR Forum 2019 με τίτλο: “Έρευνα – βαρόμετρο του 2nd InvestGR Forum 2019 για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού”, η METRON ANALYSIS ανέλαβε και φέτος την εκπόνηση της εν λόγω.

Η έρευνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μιας και τα ευρήματά της παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, στο 1st InvestGRForum 2018: Foreign Investments in Greece, τον περασμένο Ιούλιο. Θα βασίζεται σε προσωπικές συνεντεύξεις με δεκάδες επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα, οι οποίοι αξιολογούν το σημερινό πλαίσιο και, κυρίως, καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωσή του.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRON ANALYSIS, κ. Στράτος Φαναράς, σχολίασε: «Πέρυσι, είχαμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ως προς τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής CEOs στην έρευνα, και μάλιστα πολύ μεγάλων ξένων εταιρειών. Η φετινή έρευνα θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί θα έχει στοιχεία βαρομέτρου, άρα θα είναι δυνατές οι συγκρίσεις με τα ευρήματα της περσινής έρευνας. Δεύτερον, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, μιας και το 2019 είναι εκλογική χρονιά, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις αξιολογήσεις και τις στάσεις των ερωτωμένων ως προς την προοπτική των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.»

Ο ιδρυτής του InvestGRForum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Πέρυσι, τα ευρήματα της έρευνας της METRON ANALYSIS προκάλεσαν πηχυαίους τίτλους, δεκάδες δημοσιευμάτων και δημόσιο διάλογο. Εκτιμώ ότι η φετινή έρευνα θα εμπλουτίσει περαιτέρω αυτόν τον διάλογο, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και αντικειμενική θεώρηση. Θεωρώ ότι παρόμοιες έρευνες συνιστούν μοναδικό εργαλείο για άσκηση δημόσιας πολιτικής, αρκεί να διαβάζονται σωστά και να μελετώνται καταλλήλως, ένθεν κακείθεν».

Το 2nd InvestGRForum 2019: Foreign Investments in Greece πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2019 και θα περιλαμβάνει διάφορα θεματικά πάνελ συζητήσεων μεταξύ άλλων για την Ενέργεια, τον Τουρισμό και την Ψηφιακή Οικονομία.

 

Share This