“Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του δρόμου αλλά είναι σε καλό δρόμο για να ανακάμψει”, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνογαλλικό επιμελητήριο.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που εξακολουθούν να απασχολούν το τραπεζικό σύστημα κυρίως εξαιτίας των κόκκινων δανείων, ο κ. Μοσκοβισί περιέγραψε τέσσερις προκλήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα εστιάζοντας στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με την πραγματοποίηση και ιδιωτικοποιήσεων, στον τραπεζικό τομέα όπου όπως είπε δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επαρκή πρόσβαση στην τραπεζική πίστη, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος αλλά και στην εξασφάλιση συνθηκών συμμετοχής όλων των Ελλήνων στην ανάπτυξη.

«Όταν τελειώνει το πρόγραμμα δεν σταματάμε, δεν αφήνουμε το ποδήλατο στην άκρη, συνεχίζουμε να κάνουμε πετάλι», είπε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες ενόψει ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστικές.

Είναι πολύ σημαντικό η περίοδος των εκλογών να μην αποσπάσει την προσοχή από τις μεταρρυθμίσεις, η επόμενη κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει στενές σχέσεις με την Κομισιόν, θα ήταν καταστροφικό ένα πισωγύρισμα στις δεσμεύσεις».

Share This