Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων σε στρατηγικό επενδυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του  αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλας, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα και την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την επίσκεψή του στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας, ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΛΒΟ ανέφερε πως: “Είμαστε στα πρόθυρα να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ και από την εικόνα που έχω, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτός θα έχει θετικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους δύο προηγούμενους που είχαν τρέξει”.

Διευκρίνισε μάλιστα πως όταν λέει “από την εικόνα που έχω”, εννοεί ότι μια ομάδα υπουργών όλο το προηγούμενο διάστημα συζήτησε με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, τους ενημέρωσε και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι “αρκετές εταιρείες από αυτές θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό που θα τρέξει το επόμενο 10ήμερο”.

Share This