Την έγκριση του FDA, της Αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων, έλαβε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Philip Morris (θυγατρική της οποίας είναι η ελληνική εταιρεία Παπαστράτος), για τη διάθεση στις ΗΠΑ της συσκευής θερμαινόμενου καπνού IQOS και των ράβδων καπνού.

Το IQOS κρίθηκε ως κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας διότι παράγει λιγότερες τοξικές ουσίες από τα τσιγάρα κι έτσι, η Παπαστράτος, θυγατρική της PMI, στο εργοστάσιο της οποίας στον Ασπρόπυργο παράγονται οι ράβδοι καπνού, εγκαινιάζει την έναρξη εξαγωγών στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, είναι ένα από τα συνολικά τρία της PMI, στα οποία παράγονται αποκλειστικώς οι ράβδοι καπνού. Η Παπαστράτος έχει υλοποιήσει επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την παραγωγή των ράβδων καπνού που χρησιμοποιούνται στο IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο, ενώ έχει δημιουργήσει και 400 νέες θέσεις απασχόλησης.

Ήδη στην Ελλάδα 150.000 Έλληνες καπνιστές είναι καταναλωτές του θερμαινόμενου καπνικού προϊόντος της Παπαστράτος, με το 80% αυτών να έχει κόψει το συμβατικό τσιγάρο. Αποτέλεσμα το μερίδιο του IQOS να ξεπερνά πλέον το 5% στην εσωτερική αγορά, με τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης να είναι ορατές, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Παπαστράτος.  Σημειώνεται πως ο στόχος της Philip Morris International είναι έως το 2025 η διείσδυση του IQOS διεθνώς να φθάσει το 30%-40%.

 

 

Share This