Αρκετή ζήτηση υπάρχει από τους επενδυτές για την αρχική δημόσια προσφορά της Uber όπως δήλωσαν πηγές σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου 48 ώρες πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας οι επενδυτές έχουν ήδη κάνει προσφορές τριπλάσιες από τη ποσότητα των μετοχών που θα διατεθούν. Η πώληση μετοχών της Uber η οποία θα μπορούσε να αντλήσει $9 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πιθανόν να αποτελέσει τη μεγαλύτερη εισαγωγή της χρονιάς και μία από τις 10 μεγαλύτερες όλων των εποχών. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν έχει λάβει ακόμα κάποια τελική απόφαση για την αρχική τιμή των μετοχών.

Η αγορά θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την τελική τιμή μετά και την πτώση που κατέγραψε η Wall Street χτες, Τρίτη.

H απόδοση της μετοχής της ανταγωνιστικής εταιρείας Lyft βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο των στελεχών της Uber. Η μετοχή της αυξήθηκε κατά το ντεμπούτο της τον Απρίλιο αλλά τώρα διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 16% από την τιμή της κατά την αρχική δημόσια προσφορά στα $72 ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi και άλλα στελέχη συναντούν επενδυτές σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βοστόνη και το Σαν Φρανσίσκο τις τελευταίες 10 ημέρες.

Η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών μεταφοράς αναμένεται να προσφέρει 180 εκατομμύρια μετοχές για $44 με $50. Με βάση αυτό το εύρος η αξία της Uber θα μπορούσε να φτάσει τα $84 δισ.

 

Share This