Ο Όμιλος Affidea,ο μεγαλύτερος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/05), προσκαλεί το ευρύ κοινό σε ιατρική ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 31Μαΐου2019 και ώρα 19:00 μ.μ.στο αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου(Καραθεοδωρή1), με θέμα: “Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις στην υγεία μας ”.
Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχώνκαι η πρώτη δυνάμενη να προληφθεί αιτία νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα πεθαίνουν παγκοσμίως πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο από το κάπνισμα.Δηλαδή ένας άνθρωπος ανά 8 δευτερόλεπτα! Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπολογίζεται πως έχουν χάσει την ζωή τους από το κάπνισμα περισσότεροι από 80 εκ. άνθρωποι. Το κάπνισμα όχι μόνο μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά οδηγεί σε παθήσεις που προκαλούν σημαντικές αναπηρίες. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι η ανάπτυξη καρκίνου και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ενώ προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, όπως δέρμα, οστά, ουροποιητικό, και είναι παράγοντας κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για την αξία των διαγνωστικών εξετάσεωντης σπιρομέτρησης, της νυκτερινής οξυμετρίας και του snorecheckστην πρώιμη αντιμετώπιση προοδευτικών νόσων απειλητικών για τη ζωή που σχετίζονται με το κάπνισμα, εξετάσεις που διαθέτει στην ιατρική του φαρέτρα το πολυδύναμο διαγνωστικό κέντροAffideaΠεριστερίου,καθώς και για τους τρόπους υποβοήθησης και υποστήριξης για την διακοπήκαπνίσματος.Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ειδικούς ιατρούς της Affidea.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Σοφία Ραυτοπούλου, με θέμα: «Κάπνισμα και επιπτώσεις» και ο κύριος ΓιώργιοςΠοταμίτης, με θέμα: «Διαταραχές του ανώτερου αναπνευστικού που οφείλονται στο κάπνισμα και σχετιζόμενα συμπτώματα κατά την ημέρα και κατά τον ύπνο».
Η Σοφία ΡαυτοπούλουMD,MSC,MRSM(UK),MBGS(UK) είναι πνευμονολόγος- φυματιολόγος, MScΕιδικός ιατρός διαταραχών ύπνου, Διδακτορική ερευνήτρια γενετικής καρκίνου πνεύμονα – Εργαστήριο Γενετικής ΓΠΑ & ΕΚΠΑ, ομάδα Γ. Χρούσου, Επιστημονική συνεργάτης Εργαστηρίου Μοριακής Ενδοκρινολογίας – Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών.
Ο ΓιώργιοςΠοταμίτης είναι επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός του Ω.Ρ.Λ. τμήματος AffideaΠεριστερίου, Ειδικός στη διαφορική διάγνωση και αντιμετώπιση αυξημένων αντιστάσεων του ανώτερου αναπνευστικού (ρογχοπάθεια – άπνοια ύπνου), Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της μεθόδου SNORECHECK.
Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος υγείας Αλεξία Σβώλου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Share This