Εκδίδει νέο ομόλογο 150 εκατ. ευρώ

Στην αποπληρωμή του «πράσινου» ομολόγου ύψους 60 εκατ. ευρώ -το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στις ΑΠΕ και στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων- προχωράει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για νέο εταιρικό ομόλογο ύψους περίπου 150 εκατ. για την χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα ΑΠΕ.

Η διαπραγμάτευση των ομολογιών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αφού αύριο Παρασκευή προσδιοριστούν οι δικαιούχοι θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η καταβολή των οφειλόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD). Για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, ο ομολογιούχος θα λάβει συνολικό μικτό ποσό 1.029,4638 ευρώ που αναλύεται σε 1.000 ευρώ ονομαστική αξία, 19,4638 ευρώ μικτό ποσό τόκων και 10 ευρώ ως επιπλέον μικτό ποσό προπληρωμής (bonus).

Το ομόλογο που εξέδωσε προ διετίας η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ για λογαριασμό του ομίλου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που εκδόθηκε στην ελληνική αγορά, καθώς τα 60 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση επενδύσεων του ομίλου στις ΑΠΕ και στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Η πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου αποτελεί σαφή απόδειξη της χρηματοοικονομικής ευρωστίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία διαθέτει επαρκή ρευστότητα προκειμένου να εξοφλήσει νωρίτερα το ομόλογο, αποπληρώνοντας μάλιστα 101% του κεφαλαίου ως bonus, ενώ πληρώνονται εξ ολοκλήρου και οι τόκοι της περιόδου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατασκευάζει αυτή την περίοδο νέα έργα συνολικής ισχύος 120 MW στην Εύβοια, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή νέων έργων συνολικής ισχύος 100 MW στην Ελλάδα.

 

Share This