Ένα ακόμη επεισόδιο στην ενδοοικογενειακή “κόντρα” μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη προδιαγράφεται ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης αιτήθηκε και πέτυχε να συμπεριληφθεί στα προς ψήφιση θέματα της ημερήσιας διάταξης η ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εισηγμένης και η εκλογή νέου “που θα διοικήσει την εταιρεία κατά το νόμο και το Καταστατικό της για την ευόδωση του εταιρικού σκοπού”.

Η νυν διοίκηση της Creta Farms εκλέχθηκε –σε μια επεισοδιακή γενική συνέλευση– τον περασμένο Ιούνιο, σε μια διαδικασία κατά την οποία υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών. Στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο βασικών μετόχων επικράτησε ο Μ. Δομαζάκις, ενώ ο Κ. Δομαζάκης τέθηκε εκτός διοίκησης. Ωστόσο, ο τελευταίος τώρα επανέρχεται και στην προσεχή Γενική Συνέλευση αιτείται εν νέου την αλλαγή του Δ.Σ.

Το ζητούμενο είναι εάν μπορούν να προκύψουν μετοχικές εκπλήξεις με τα ποσοστά των δύο βασικών μετόχων που θα διαφοροποιήσουν τη σημερινή κατάσταση και εν προκειμένω θα επιτρέψουν στον Κ. Δομαζάκη να “περάσει” από τη Γενική Συνέλευση το αίτημα για εκλογή νέου ΔΣ, κάτι που θα σηματοδοτήσει και αλλαγή του διοικητικού ελέγχου της εταιρείας που σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Μ. Δομαζάκι.

Από την πλευρά του, ο έτερος βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα,  Μάνος Δομαζάκις ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της προσεχούς ΓΣ η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της εταιρείας με στόχο να εδραιώσει τον έλεγχό του σε αυτή.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, με ορίζοντα το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με το MoU που υπεγράφη μεταξύ τραπεζών, εταιρείας και βασικών μετόχων. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, ενδιαφέρον για την Creta Farms έχουν εκδηλώσει αρκετά επενδυτικά σχήματα, ωστόσο, παραμένει άγνωστο ποια εξ αυτών θα καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως μέλλον για την εταιρεία υπάρχει μόνο έπειτα από γενναίο κούρεμα των χρεών, αναδιάρθρωση των παραγωγικών δομών αλλά και μείωση του προσωπικού της.

Την ίδια στιγμή, κρίνεται επιτακτική η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης της Creta Farms προκειμένου να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που πλέον αντιμετωπίζει. Οι αδελφοί Δομαζάκη παρέχουν μόνον το brand “Εν Ελλάδι” –και αυτό αποκλειστικά για την εσωτερική αγορά– ως ενέχυρο για να εξασφαλίσουν από τις τράπεζες ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 5-8 εκατ. ευρώ, ενώ, ως γνωστόν, έχουν αρνηθεί και να ενεχυριάσουν τις μετοχές τους που αθροιστικά αντιστοιχούν περίπου στο 82% του μετοχικού κεφαλαίου της Creta Farms.
 

Share This