Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει στο εγχώριο επιχειρείν στην μεταμνημονιακή Ελλάδα ο όμιλος Mytilineos. Η ελληνική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 826 MW με φυσικό αέριο.

Με αφορμή την μεγάλη αυτή επένδυση η εισηγμένη διοργανώνει εκδήλωση στις 2 Οκτωβρίου στην οποία θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη θεμελίωση του έργου στο ενεργειακό κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος Mυτιληναίος έχει χαρακτηρίσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής game changer, με δεδομένο ότι αυτός σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, η οποία μεταβαίνει σε καθαρότερες μορφές ενέργειες.

Ο σταθμός της Mytilineos αναμένεται να λειτουργήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 ενώ, λόγω του μεγέθους του, θα συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους σταθμούς της Ευρώπης. Θα κατασκευαστεί από τον τομέα Έργων EPC – ΜΕΤΚΑ, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός θα προέλθει από την General Electric και μάλιστα στην εκδήλωση για τη θεμελίωση θα παραστεί και ο CEO της General Electric Power Europe, Michael Reichsteiner.

 

 

Share This