Την έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας ως το τέλος του έτους για την πώληση της Ημιθέα ΑΕ, η οποία ελέγχει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν προαναγγέλλει η Τράπεζα Πειραιώς.

Στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις Α εξαμήνου η τράπεζα αναφέρει ότι προετοιμάζεται για την επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης στο Β΄ εξάμηνο της χρονιάς, ενώ κύκλοι της τράπεζας, με τους οποίους συνομίλησε το Euro2day.gr, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πρόθεση.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο άκαρπο διαγωνισμό κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μια από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από την American Hospital (σ.σ η εταιρεία που αγόρασε τη θυγατρική του Υγεία στα Τίρανα) καθώς οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι αποθαρρύνθηκαν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, που πήραν και δημόσιο χαρακτήρα.

Η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση κρίθηκε ως καλύτερη, αλλά και μετά τις βελτιώσεις που επήλθαν κατά την περίοδο αποκλειστικότητας δεν ξεπέρασε σε επίπεδο enterprise value τα 85 εκατ. ευρώ. Απείχε ως εκ τούτου σημαντικά από το στόχο της Πειραιώς, η οποία αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρω στα 103 με 105 εκατ. ευρώ.

 

Share This