Αδιαμφισβήτητα, η υπόθεση της Folli Follie παραμένει στο επίκεντρο του επιχειρηματικού χώρου καθώς οι εξελίξεις γύρω απο την υπόθεση δεν σταματούν να κυλούν. Όπως όλα δείχνουν, την πρώτη ομαδική προετοιμάζουν οι επενδυτές οι οποίοι δάνεισαν το 2017 στην εταιρεία 150 εκατ. φράγκα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένεται να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό καθώς προσφεύγουν σε Ελβετικά δικαστήρια κατά της κύριας αναδόχου εκείνης της ομολογιακής έκδοσης, δηλαδή της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας UBS.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση το δημοσίευμα, ετοιμάζονται να  ζητήσουν αποζημίωση από τη UBS κατηγορώντας την ότι δεν διενήργησε τον δέοντα νομικό και οικονομικό έλεγχο στην ελληνική εταιρεία, της οποίας τα ομόλογα βοήθησε να εκδοθούν και να πουληθούν. Το στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η τελευταία αποτίμηση των χρεογράφων αυτών στη δευτερογενή αγορά καθώς κυμαίνεται στο 9% της ονομαστικής τους αξίας.

Από την πλευρά της η UBS –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- φέρεται να επικαλείται την έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή της Folli Follie, ο οποίος όμως πλέον έχει παραιτηθεί, έχει ανακαλέσει την έκθεσή του και έχει στραφεί νομικά κατά της Folli Follie, ενώ παράλληλα κατηγορείται και ο ίδιος για την αποτυχία του να αποκαλύψει τη χάλκευση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, τα οποία σε επίπεδο πωλήσεων επαυξήθηκαν πλαστά κατά περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

.

Share This