Η Lamda Developmnet σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκ. ευρώ, ενόψει της εκκίνησης της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία πρόκειται να αναλάβει σε ποσοστό 100%. Παρά την απώλεια των δύο άλλων επενδυτών (Fosun και Eagle Hills), ο όμιλος Λάτση δεσμεύεται ότι θα επενδύσει το σύνολο των κεφαλαίων αν αυτό απαιτηθεί. Ο όμιλος Λάτση που κατέχει μέσω της Consolidated Lamda Holdings περίπου το 54% της Lamda Develοpment δεσμεύεται ότι όχι μόνο θα ασκήσει στο «σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν» αλλά και να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι «στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον». Βεβαίως η πρώτη συνεργασία σε επίπεδο επιμέρους ανάπτυξης είναι το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που θα αναπτυχθεί στην έκταση από την εταιρεία που θα κερδίσει το διαγωνισμό για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη η εταιρεία τονίζοντας τα εξής: «Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου.

Η εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με απαράμιλλα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Για την Lamda Development, η επένδυση του Ελληνικού είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα επενδυτικό εγχείρημα. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την χώρα, ένα έργο που θα αναδείξει την Αθήνα σε έναν παγκόσμιας ακτινοβολίας επενδυτικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό προορισμό. Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτίρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανωτέρω, ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες. Ο δεύτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας, VOXCOVE (κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital), πιστεύει ακράδαντα στο έργο ‘Ελληνικό’, στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

 

 

 

 

Share This