Κανονικά πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) στο υπουργείο Ναυτιλίας για την εξέταση του νέου master plan του ΟΛΠ, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δημάρχων και των φορέων για αναβολή της συνεδρίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έχει τεθεί αυτή την ώρα από τον πρόεδρο της ΕΣΑΛ, είναι να εγκριθούν οι επενδύσεις, τις οποίες έχει ήδη αποδεχτεί στην τελευταία της συνεδρίαση της η ΕΣΑΛ στις αρχές Ιουλίου, και να εξεταστούν μέσω διαβούλευσης τα δύο καινούργια έργα που συμπεριελήφθησαν στο νέο επενδυτικό σχέδιο της Cosco.

Η πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της επιτροπής στα μέλη της, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι για τα δύο νέα έργα που αφορούν την κατασκευή της τέταρτης προβλήτας στο Νέο Ικόνιο και το νέο car terminal να δοθεί 7ήμερη παράταση για διαβούλευση, προκειμένου να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά οι φορείς και δήμαρχοι. Πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση τοποθετούνται τα μέλη της ΕΣΑΛ και τις επόμενες ώρες αναμένεται η τελική απόφαση. Νωρίς το πρωί, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μελετήσουν το νέο σχέδιο και να καταθέσουν κείμενο με τις δικές τους προτάσεις. Επίσης υποστήριξαν ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο master plan δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση όπως ορίζεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Από την πλευρά τους στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ τόνισαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να θέσουν το σχέδιο σε διαβούλευση καθώς πρόκειται για τροποποιημένο επί του αρχικού σχεδίου ανάπτυξης και όχι για νέο. Άποψη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φορέων, καθώς -όπως ανέφεραν- το σχέδιο περιλαμβάνει νέες επενδύσεις (νέος προβλήτας – Σταθμός Κρουαζιέρας Επιβατών) και ότι πρόκειται για νέο και όχι για τροποποιημένο.

 

 

 

 

 

Share This