Να καταστεί μία εκ των κορυφαίων σε ισχύ επιχείρηση στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων επιδιώκει η εταιρεία R Energy. Ο βασικός μέτοχος είναι ο κ. Γεώργιος Ρόκας, της γνωστής οικογενείας που υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Όπως γίνεται γνωστό, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επένδυση 19,2 εκ. ευρώ για την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 24MW. Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω Project Finance από ελληνική τράπεζα και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2020, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν το β’ εξάμηνο του ίδιου έτους. Ως αποτέλεσμα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου θα φτάσει τα 31.2MW. Παράλληλα, εν εξελίξει βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης για 80MW νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ η Energy συζητά την απόκτηση άδειας αιολικού πάρκου ισχύος 30MW. Ως εκ τούτου -και σε βάθος τριετίας- μετά την υλοποίηση των παραπάνω επενδυτικών πλάνων, ο όμιλος R Energy θα έχει στην κατοχή και στη λειτουργία του περισσότερα από 140MW.

Η R Energy 1 είναι ήδη εισηγμένη, από τον Αύγουστο του 2016, στην “ΝΕΑ Αγορά” (Νεοαναπτυσσομένων Εταιρειών Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Παράλληλα έχει εκδώσει ομόλογο το οποίο επίσης διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά του ΧΑΚ. Στο προσεχές διάστημα η R Energy προγραμματίζει την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ανάδοχο εταιρεία την AEONIC Securities.

Share This