Ακυρώνονται τα ταξίδια των brand του Thomas Cook Γερμανίας, Neckermann Reisen, Thomas Cook Signature, Öger Tours, Bucher Travel και Air Marin, έως και τις 13 Οκτωβρίου. Η ακύρωση αφορά τόσο τα πακέτα διακοπών όσο και τις μεμονωμένες υπηρεσίες, όπως κράτηση μόνο για ξενοδοχείο ή μόνο για πτήση. Για ταξίδια που ξεκινούσαν στις 14 Οκτωβρίου, η διεξαγωγή τους θα ελεγχθεί σε συνεργασία με την ασφάλιση αφερεγγυότητας.

Οι κρατήσεις δε μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρωθούν αυτή τη στιγμή και οι πελάτες που επηρεάζονται μπορούν να επικοινωνούν με την Kaera (www.kaera-ag.de), η οποία ορίστηκε από το τμήμα Γερμανίας της Zurich Insurance plc να δίνει πληροφορίες σε σχέση με τις εξελίξεις. Το δικαστήριο του Bad Homburg διόρισε τους δικηγόρους Ottmar Hermann, Julia Kappel-Gnirs και Fabio13  Algari ως διαχειριστές αφερεγγυότητας για τον Thomas Cook Γερμανίας, οι οποίοι είναι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου Hermann Wienberg Wilhelm στη Φρανκφούρτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Hermann είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα καταξιωμένος ειδικός σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας. Οι συζητήσεις της γερμανικής ομάδας διοίκησης του οργανισμού με πιθανούς επενδυτές για τη συνέχιση της λειτουργίας του Thomas Cook GmbH παρέμειναν άκαρπες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Thomas Cook Γερμανίας, Stefanie Berk, εκτιμά ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της λειτουργίας του οργανισμού καθώς, όπως επισημαίνει, οι επιχειρήσεις στη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες ήταν κερδοφόρες μέχρι τέλους. Στην ηπειρωτική Ευρώπη επίσης υπάρχουν κέρδη στις περισσότερες χώρες. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον Thomas Cook ήταν οτι επί χρόνια αποτύγχανε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του βρετανικού σκέλους, τόνισε η κ. Berk. Οι διαχειριστές αφερεγγυότητας θα αποφασίσουν εάν και πότε θα συνεχιστούν τα ταξίδια, και σύμφωνα με την κ. Berk η καταλληλότερη περίοδος είναι αυτή, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι προκρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα.

Share This