Σε διπλό μέτωπο ετοιμάζονται πυρετωδώς να επιχειρήσουν στην Εθνική Τράπεζα όσον αφορά το εγχείρημα πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την πίεση που δέχονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς νέες καθυστερήσεις στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τράπεζα έναντι της DG Comp.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει ήδη κινήσει την διαδικασία προς τις εξής δύο κατευθύνσεις:

1) Συντάσσεται ήδη το Ενημερωτικό Δελτίο για την εισαγωγή (IPO) της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο και πώληση του ποσοστού μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς

2) Παράλληλα, στα μέσα Οκτωβρίου οι σύμβουλοι της Εθνικής Tράπεζας θα καλέσουν τους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν την πρότασή τους για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν ότι υπάρχει αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού από διάφορα private equities funds, μετά αυτών και το αμερικανικό Centerbridge, αλλά και από πιο ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους, ωστόσο όλα θα κριθούν από το τίμημα που θα προσφέρουν. «Εφόσον το τίμημα δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική θέση και ισχύ της εταιρείας, θα προκριθεί το IPO», επισημαίνουν κάποιες πηγές.

Τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της πώλησης είναι ασφυκτικά καθώς το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019 το deal, αλλά και η συναλλαγή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. Για το θέμα έχουν, με βάση τις ίδιες πηγές, αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πιέσεις από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), οι υπηρεσίες της οποίας φέρονται ότι έχουν διαμηνύσει στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να «τελειώνει» με το ανοικτό αυτό ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. Μήνυμα που, όπως αποδεικνύει από την προετοιμασία τόσο στο μέτωπο του IPO, όσο και στην επιτάχυνση των επαφών με τους εν δυνάμει επενδυτές, ελήφθη από την διοίκηση της Εθνικής.

 

 

 

Share This