Η Danone έχει εδώ και χρόνια υποβαθμίσει την παρουσία της στην Ελλάδα και έχει μεταφέρει το κέντρο αποφάσεων στη Ρουμανία, ενώ τώρα ο γαλλικός όμιλος προχώρησε χθες σε μια ακόμη υποβάθμιση. Ειδικότερα η Danone ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της Danone Γαλακτοκομικά, πως κλείνει το γραφείο στην Ελλάδα και ότι αυτοί απολύονται. Επίσης έγινε γνωστό πως τη διανομή των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων και του Activia, την αναλαμβάνει η εταιρεία Leader AE η οποία διανέμει ήδη και τα φυτικά προϊόντα ALPRO που ανήκουν στον γαλλικό όμιλο. Οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη Numil Hellas, εταιρεία βρεφικής διατροφής του ομίλου Danone που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

H Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα, που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη εταιρεία από τον Μάιο του 2005 και το 2007 λάνσαρε στην Ελλάδα το Activia έχει απολέσει κοντά το 50% του τζίρου της σε βάθος πενταετίας και το 60% των πωλήσεών της από το 2011, όταν είχε εμφανίσει τζίρο 25 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία από το Μάιο του 2005 και στην Ελλάδα διαθέτει στην αγορά το Activia (επιδόρπιο γιαουρτιού με το μικροοργανισμό ActiRegularis) και άλλα προϊόντα.

Η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε. αποτελεί μέλος του Group Danone, της Νο1 εταιρείας παγκοσμίως στα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αποτελώντας μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο.

 

 

 

 

Share This