Την επένδυση ύψους 5 εκατ. Ευρώ στην εταιρία Μινέρβα Α.Ε. ανακοινώνει η Elikonos 2 S.C.A. SICAR. Σημειώνεται ότι η Μινέρβα ΑΕ εξαγοράστηκε από την Deca Investments και την ελεγχόμενη εταιρία ΕΛΑΙΑ ΖΕΥΣ ΑΕ, στην οποία συμμετέχει και το επενδυτικό fund.

Οπως αναφέρει το fund, η Μινέρβα είναι η παλαιότερη ελαιουργική Εταιρία στην Ελλάδα ενώ προσφέρει εκτός από ελαιουργικά προϊόντα και προϊόντα ξυδιού, μεγάλη γκάμα τυροκομικών και προϊόντων βουτύρου. Τα προϊόντα της Εταιρίας (ΜινέρβαΜΙΝ 0,00%, Χωριό, Benecol, Top, Φαστ, Burrino, Σαβόϊ) παρασκευάζονται και συσκευάζονται σε 2 παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι Αττικής και στα Ιωάννινα. Η Μινέρβα Α.Ε. απασχολεί 215 άτομα προσωπικό.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €71 εκατ., έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs).

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά της και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά μια επενδυτική πλατφόρμα και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

Share This