Η βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA)  ενεργοποίησε σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης επιστροφής χρημάτων για τους πελάτες  που επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook.

Το έντυπο συμπληρώνεται αποκλειστικά στον ιστότοπο Thomas Cook του CAA του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι επιστροφές χρημάτων αφορούν περισσότερες από 360.000 κρατήσεις για διακοπές με τον Thomas Cook, που έχουν ασφάλιση ATOL, καλύπτοντας ταξίδια 800.000 ατόμων. Οι πελάτες που προστατεύονται από την ATOL και βρίσκονταν στο εξωτερικό μετά την πτώχευση μπορούν επίσης να διεκδικήσουν το κόστος αντικατάστασης τμημάτων του ταξιδιού ή για καθυστερήσεις πτήσεων. Όπως αναφέρει η CAA,στόχος είναι η πληρωμή να γίνει εντός 60 ημερών από την παραλαβή της αίτησης, εφόσον, βεβαίως, η αίτηση διαπιστωθεί ότι είναι έγκυρη. Όπως και το πρόγραμμα επαναπατρσμού, έτσι και οι αποζημιώσεις ATOL θα είναι το μεγαλύτερο ανάλογο πρόγραμμα που έχει ποτέ κληθεί να υλοποιήσει η CAA.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου ο επαναπατρισμός περισσότερων από 140.000 Βρετανών τουριστών που ήταν στο εξωτερικό μετά την πτώχευση του Thomas Cook. Η τελευατία πτήση έφτασε από το Ορλάντο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στις 08:35 με 392 επιβάτες. Το μεγαλύτερο σχέδιο επαναπατρισμού σε εποχή ειρήνης με τίτλο “Operation Matterhorn” ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Χρησιμοποιήθηκαν 150 αεροσκάφη από 50 συνεργαζόμενες εταιρείες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 94% των Βρετανών τουριστών επέστρεψε στην ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένη η πτήση του Thomas Cook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This