Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ομίλου Alter Ego περνάει η Forthnet (Nova) αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Alpha. Το deal θα πρέπει να εκγρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ με τις πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) ένα χουν αποκτήσει τον έλεγχο της στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.

Αυτό φαίνεται να είναι το τελευταίο επεισόδιο στην πολυετή προσπάθεια των τραπεζών για ανεύρεση επενδυτή, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που οι τράπεζες απέκτησαν τον έλεγχο της Forthnet και ξεκίνησαν οι διασικασίες για την πώληση της. Μέσα σε αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν ως διεκδικητές επενδυτικά σχήματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό όπως το σχήμα Vodafone-Wind αλλά και ο όμιλος ANT1.

Υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος Alter Ego καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός σε ημερομηνία που αναμένεται), τότε και την εντάξει στο πρόγραμμα της Nova τότε δημιουργείται ένας ισχυρός πόλος ικανός να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στην τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά. Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This