Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του εμπορικού κέντρου South Polis στο Π. Φάληρο καθώς και δύο κτηρίων γραφείων στο Χαλάνδρι ξεκίνησε η Alpha Bank, επιδιώκοντας να ελαφρύνει τον ισολογισμό της από ανακτηθέντα ακίνητα. Όπως προκύπτει από το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, η τράπεζα βγάζει προς πώληση το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E., η οποία έχει στην κατοχή της οικόπεδο συνολικής έκτασης 16,8 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο South Polis στο Π. Φάληρο.

Επιπρόσθετα, κατέχει κτήριο, εντός του οικοπέδου, επιφάνειας 10,8 χιλ. τετραγωνικών μέτρων καθώς και περίπου 600 θέσεις στάθμευσης. Οι χώροι του κτηρίου είναι μισθωμένοι στις εταιρείες Village Roadshow Ελλάς και Jumbo. Τέλος, κατέχει οριζόντια ιδιοκτησία στο ίδιο συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 910 τ.μ, η οποία είναι μισθωμένη στις Arrow Shipping Hellas και D.V.B Bank. Μαζί με το South Polis η Alpha πουλάει και δύο κτήρια γραφείων στο Χαλάνδρι (επί της οδού Παπανικολή αμφότερα). Η καθαρή λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ. Οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 25 Οκτωβρίου και οι δεσμευτικές προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Alpha Bank απέκτησε άμεση πλειοψηφική συμμετοχή ύψους 99,74% στην ΑΕΠ Αττικής ΙΙ Α.Ε. στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, μέσω κεφαλαιοποίησης δανείου που είχε χορηγηθεί στην Βωβός. Η τράπεζα είχε υπογράψει προσύμφωνο με ομογενή επιχειρηματία για την πώληση του εμπορικού κέντρου προ ενάμιση έτους, συμφωνία που τελικώς δεν προχώρησε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This