Μετά το ξαφνικό λουκέτο της Thomas Cook που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, προέκυψε μια νέα «αντιμαχία» μείζονος ενδιαφέροντος που αφορά στο τους εκατομμύρια πελάτες του άλλοτε «ισχυρού παίκτη» της τουριστικής «πίτας».

Μεγάλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι όπως οι Tui, DER Touristik και Alltours ερίζουνγια το ποιος πρόκειται να αναλάβει τον τεράστιο αυτό όγκο πελατών, την ώρα που η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook πασχίζει να επιβιώσει. Η γερμανική θυγατρική έχει στα πλάνα της την επανέναρξη της λειτουργίας της την 1η Δεκεμβρίου. Αν τα καταφέρει, παραμένει άγνωστο.

Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές προσεγγίζουν τα τουριστικά γραφεία που υπέστησαν ζημιές από το «λουκέτο» της Thomas Cook. Ενδεικτικά η Tui «ποντάρει» σε αύξηση του αριθμού των πελατών της την ερχόμενη χρονιάκατά 500.000. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε περιοχές όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, συνάπτοντας νέες συμφωνίες.

Η Alltours ισχυρίζεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών που διαχειρίζονταν οι θυγατρικές της Thomas Cook Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin. Την ίδια ώρα το τοπία για τη θυγατρική της Thomas Cook παραμένει θολό, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για «ένα δύσκολο εγχείρημα» δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη των πελατών της η οποία έχει εξανεμιστεί μετά το ξαφνικό λουκέτο της μητρικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This