Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ομίλων στον κλάδο, που έρχεται στην Αθήνα με πρόθεση να δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά και δώσει νέα πνοή στις επιχειρήσεις. Η επιβεβαίωση της επένδυσης έγινε μέσω του οργανισμού Enterprise Greece που επικαλείται δηλώσεις που έγιναν στο Παρίσι από τον Πέντρο Λοζάνο, επικεφαλής της Sitel για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρική (ΕΜΕΑ).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση του Enterprise Greece, η Sitel Group γνωστοποίησε τις προθέσεις της σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ελληνικός οργανισμός για την προσέλκυση επενδύσεων, στο Παρίσι. «Ο όμιλος Sitel έχει αποφασίσει να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά του επενδύοντας στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Λοζάνο. Και πρόσθεσε: «Το πρώτο κέντρο του ομίλου μας στην Ελλάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας για την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες μας, διεθνείς επιχειρήσεις». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία που είχε με τον οργανισμό Enterprise Greece και την ενεργό υποστήριξη που έλαβε, γεγονός που φαίνεται ότι συνέβαλε στην απόφαση του ομίλου να επενδύσει στην Ελλάδα.

O όμιλος Sitel ιδρύθηκε το 1985 στις ΗΠΑ με δραστηριότητα αρχικά στις υπηρεσίες τηλεμάρκετινγκ. Τον Ιούνιο του 1985 εισήλθε στον δείκτη τεχνολογικών εταιρειών NASDAQ μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς και μερικούς μήνες μετά η μετοχή της εισήχθη στον βασικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Σήμερα ο όμιλος έχει πάνω από 150 γραφεία σε 27 χώρες και εξυπηρετεί τις ανάγκες επιχειρήσεων σε 70 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 48 γλώσσες. Εχει 75.000 εργαζομένους και πάνω από 400 πελάτες από όλο το επιχειρηματικό εύρος, δηλαδή από εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 500 (στη λίστα με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες) έως τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Sitel παρέχει πλήθος υπηρεσιών, όπως τηλεφωνικά κέντρα, ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις για τις επιχειρήσεις μέσω της εταιρείας TSC που ανήκει στη Sitel, υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού μέσω της εταιρείας Learning Tribes, τεχνολογικές λύσεις μέσω της Innso, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αναπτύσσουν προγράμματα επιβράβευσης, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου κ.ά., υπηρεσίες τεχνολογικής υποστήριξης μέσω της Sitel Technical Support, υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν πλήρη εικόνα για το προφίλ των πελατών τους μέσω της Sitel Insights και, τέλος, συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This