Στροφή στις καθαρές μορφές ενέργειας κάνει η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιώντας επενδύσεις σε ΑΠΕ. Πρόσφατα, στις εγκαταστάσεις της στις Αχαρνές, η εταιρεία κατασκεύασε και λειτουργεί φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 2MW, μια επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από τις εγκαταστάσεις αυτές τροφοδοτείται με νερό το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου και ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάσσεται στο  πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Εταιρείας, που προβλέπει συστηματική στροφή σε πηγές ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας προκειμένου να υπηρετηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί στόχοι για το 2030. Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή του έναρξη,   θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με την κατασκευή νέων  φωτοβολταϊκών σταθμών και σε άλλες  εγκαταστάσεις της Εταιρείας.  Ο νέος σταθμός που αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε εγκαίρως μέσα σε ενάμιση μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης,μετά την επίσκεψή του στον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, δήλωσε:  «Στην ΕΥΔΑΠ κύριο μέλημά μας δεν είναι μόνο το καθαρό νερό, αλλά και η στροφή της Εταιρείας μας σε καθαρές πηγές ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας.»

Share This