Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φυσικής παρουσίας της Levi’s και της αντιμετώπισης των πτωτικών πωλήσεων χονδρικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Chip Bergh, ανακοίνωσε το άνοιγμα περισσότερων από 100 καταστημάτων. Πριν οκτώ έτη, οι χονδρικές πωλήσεις εντός ΗΠΑ αποτελούσαν σχεδόν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της Levi’s, ενώ σήμερα το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 30%. Αναλυτές επισημαίνουν πως η πτωτική τάση της χονδρικής πώλησης αναμένεται να συνεχιστεί καθώς αναπτύσσονται άλλοι κλάδοι της εταιρείας, όπως η αγορά μέσω διαδικτύου.

«Η επέκτασή μας αρχικά θα περιλαμβάνει ορισμένα μικρά πιλοτικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ τους ερχόμενους μήνες» δήλωσε ο κ. Bergh. «Η ανάπτυξη της προσφοράς των προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την αγορά και παραμένει μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές μας για την αντιμετώπιση της ύφεσης των χονδρικών πωλήσεων στις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο CEO της Levi’s.

Ο κ. Bergh τόνισε πως η 7% αύξηση στις πωλήσεις απευθείας προς τους καταναλωτές στις ΗΠΑ «συνιστά την καλύτερη απόδειξη για τη δύναμη του brand μας στην αγορά. Την ίδια στιγμή τα έσοδά μας από φυσικά καταστήματα ανά τον κόσμο σημείωσαν αύξηση 10%». Τέλος, ο CEO της εταιρείας σημείωσε πως η Levi’s παραμένει το νούμερο ένα brand για denim ρούχα, θέτοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τις αξίες που τη χαρακτηρίζουν ανεξάρτητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

 

 

 

 

 

 

 

Share This