Η ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων ΜΕΒΓΑΛ αποτελεί το νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, δραστηριοποιείται στο χώρο του γάλατος τα τελευταία 70 χρόνια. Ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Χατζάκος, ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειάς του, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το γάλα.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεκίνησε ως μια μικρή τυροκομική μονάδα στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης ενώ πλέον αποτελεί μία από τις ελληνικές εταιρείες, με διεθνή αντίκτυπο, με τα προϊόντα της να εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αρχικά, η δραστηριότητα της εταιρείας περιελάμβανε τη συλλογή γάλακτος από τις γύρω περιοχές και τη μεταποίησή του σε φέτα και κίτρινα τυριά. Σταδιακά ξεκίνησε η παραγωγή εμφιαλωμένου γάλακτος, γιαουρτιών και άλλων προϊόντων με αποτέλεσμα σήμερα η ΜΕΒΓΑΛ να υπογράφει λίστα προϊόντων η οποία ξεπερνά τους 170 κωδικούς.

Παράλληλα με τις προϊοντικές επιλογές, η ΜΕΒΓΑΛ, το νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, επενδύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, σε ακολουθία με τις διατροφικές ανάγκες και με γνώμονα τις απαιτήσεις των καταναλωτών σχετικά με τη διατροφή τους. Επιπλέον, έχει λάβει διακρίσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, τόσο για τα προϊόντα και τις επιδόσεις της όσο και για δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί.

Η ένταξη της ΜΕΒΓΑΛ στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμβάλλει στην ενίσχυση της δυναμικής της κοινότητας, η οποία επεκτείνεται σταθερά. Αυτή τη στιγμή στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν 62 ελληνικές εταιρείες: Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica,Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, Μέλι Αττική, Οικογένεια Στεργίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This