Μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις όλων των εποχών από ελληνικές startups, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, «σήκωσε» η Blueground από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap.

Με τη σημερινή επένδυση, τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Blueground ανέρχονται στα 78 εκατ. δολάρια και πλέον η εταιρεία μπαίνει στο «κλαμπ» των εταιρειών με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές. Πρόκειται για τη δεύτερη χρηματοδότηση που εξασφαλίζει από ξένα επενδυτικά funds μέσα στο 2019, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες προοπτικές της εταιρείας.

O CEO και συνιδρυτής της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου στις πρώτες του δηλώσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας για την νέα χρηματοδότηση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η νέα άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να επεκταθεί στο Λονδίνο και το Παρίσι στην Ευρώπη καθώς και στο Σιάτλ πριν το τέλος της φετινής χρονικά και παράλληλα να διπλασιάσει την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της πλατφόρμας».

Στην Ελλάδα, η Blueground απασχολεί σήμερα 200 εργαζόμενους και συνολικά 400 σε παγκόσμιο επίπεδα, έχοντας ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι έχει σχεδιάσει ήδη την πρόσληψη επιπλέον 150 ατόμων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020. Η εταιρεία, είχε εξασφαλίσει και στο παρελθόν μεγάλες χρηματοδοτήσεις από ελληνικά και ξένα επενδυτικά funds, χωρίς όμως να φτάσει σε ένα τέτοιο ποσό. Ενδεικτικά, ο προηγούμενος γύρος χρηματοδότησής της, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, έφτασε στα 28 εκατ. δολάρια.

Στις ΗΠΑ θεωρείται από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες tech real-estate startups και σε προηγούμενους γύρους – ένας εκ των οποίων στις αρχές του περασμένου Μαρτίου – είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Endeavor Catalyst, Jabbar Internet Group και AlleyCorp του Kevin Ryan, εκτός από το ελληνική fund VentureFriends, που την έχει στηρίξει σε προηγούμενους γύρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This