Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά τη χθεσινή μεγάλη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε να προσαρμόσει την πολιτική χρεώσεων και προμηθειών καταργώντας σε πρώτη φάση την προµήθεια των 15 λεπτών (0,15€) που επέβαλε από την 1η Οκτωβρίου για την εκτύπωση των τελευταίων δέκα κινήσεων του λογαριασµού (mini statement), όταν ο κάτοχος της κάρτας ζητεί εκτύπωση στοATM.

Επιπλέον,η διοίκηση της Εθνικής θα επανεξετάσει το κόστος συνδροµής που επιβλήθηκε στις χρεωστικές κάρτες για την ανανέωση τους. Πρόκειται για ένα τέλος 6 ευρώ που επιβάλλεται µε την ανανέωση των καρτών, συνήθως κάθε 5 χρόνια. Θα αλλάξει επίσης η προµήθεια των 3 ευρώ που χρεώνεται στην επανέκδοση του PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας π.χ. το ξεχάσει και ζητήσει νέο.

Σύµφωνα µε πληροφορίεςοι υπόλοιπες τράπεζες της χώρας θα καταργήσουν αμέσως  την επιβάρυνση των2 έως 3 ευρώ που έχει επιβληθεί για την ανάληψη µετρητών µέσω του διατραπεζικού συστήµατος ∆ΙΑΣ από ΑΤΜ σε αποµακρυσµένες περιοχές, όταν δηλαδή κάνει κάποιος ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, αντ’ αυτής που τηρεί λογαριασµό, γιατί ουσιαστικά δεν έχει άλλη επιλογή.

 

 

 

 

 

 

Share This