Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος όσων θέλουν να αποκτήσουν το 30% του διεθνούς αερολιμένα Αθηνων, “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Για το ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ αποτελεί την κορυφαία διαδικασία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με τις παρούσες συνθήκες ένα τίμημα της τάξης των 600 εκατ. Ευρώ θα σηματοδοτήσει μια -ακόμη σημαντική- αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι μόνο για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου (μέχρι το 2046) τελικά -και μετά από πολλές παλλινωδίες- το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε στα ταμεία του για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου 1,4 δισ Ευρώ.

Η καναδέζικη κοινοπραξία PSP investments που ελέγχει ήδη μέσω της AviAlliance το 40% του αεροδρομίου, θεωρείται σίγουρο ότι θα διεκδικήσει να αποκτήσει το 30% των μετοχών που διατίθενται προς πώληση. Ενδιαφέρον όμως έχει εκδηλωθεί και από τη Γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Vinci.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ενδιαφερομένων αγοραστών καθώς και επενδυτικών οίκων που εκπροσωπούν άλλους ενδιαφερόμενους. Ο τελικός κατάλογος  των πραγματικά ενδιαφερομένων θα καταρτισθεί σήμερα επισήμως, με τη λήξη της σημερινής προθεσμίας. Σε χρονικό διάστημα 1 μηνός όσοι εγκριθούν επειδή πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια του διαγωνισμού θα κληθούν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This