Ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα η λειτουργία της νέας τράπεζας, της Optima Bank, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε και λειτουργεί στο ύψος του Φάρου Χαλανδρίου σε χώρο, όπου παλαιότερα στεγαζόταν κατάστημα της Τρ. Πειραιώς.

Το 7μελές διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Γεώργιο Τανισκίδη, πρόεδρος, Πέτρος Τζαννετάκης, αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κυπαρίσσης, διευθύνων σύμβουλος και Αγγελος Σαπρανίδης, Κλεόβουλος Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κυριακός.

Η νέα τράπεζα έχει το πλεονέκτημα, σε σύγκριση με τις υφιστάμενες συστημικές τράπεζες της χώρας:

Μπορεί να συνδυάσει:

  • τόσο την εμπειρία και πολύχρονη παρουσία της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, με την γνωστή εξειδίκευση της στον επενδυτικό / χρηματιστηριακό χώρο.
  • όσο και τις γνώσεις των στελεχών της στιςσυνήθεις τραπεζικές υπηρεσίες, την ιδιωτική τραπεζική κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το 1988,ο Όμιλος Βαρδινογιάννη αγόρασε από την Εθνική Τράπεζα την άδεια λειτουργίας της Τράπεζας Χίου. Δέκα χρόνια αργότερα η Xios Bank εισήλθε στο Χρηματιστήριο μέχρι και το 2000 οπότε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ο Όμιλος Βαρδινογιάννη διαθέτει σημαντικό πακέτο μετοχών

Tα τελευταία χρόνια, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δραστηριοποιείται και στην τραπεζική αγορά της Ρουμανίας. Απέκτησε την Marfin Bank Romania η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Vista Bank Romania, μετά την αύξηση κεφαλαίου 30 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018. Η Vista Bank κατατάσσεται στην 22η θέση από τις 35 τράπεζες τη Ρουμανίας, με 30 υποκαταστήματα σε όλη τη Ρουμανία, εκ των οποίων 9 στο Βουκουρέστι και 21 εκτός της πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

Share This