Η αλήθεια είναι, πως με την AVAX και την χρηματιστηριακή πορεία της εταιρείας συμφερόντων Χρήστου Ιωάννου, υπάρχει μια έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα διότι “παρακολουθείται” η ενδυνάμωση της εισηγμένης από τα 20 εκατ. ευρώ. Τελευταία φορά αναφερθήκαμε στις 14 Οκτωβρίου, όταν με όρους χρηματιστηριακής αξίας «πατούσε» τα 50 εκατ. ευρώ.
Εκτοτε η ανοδική κίνηση της μετοχής συνεχίστηκε, έστω και με διακυμάνσεις, εντυπωσιάζοντας θετικά την αγορά με την εκτίναξη κατά +7,87% στα 0,685 ευρώ/μετοχή. Με συναλλαγές 186.909 μετοχές και τζίρο 125.453 ευρώ η χρηματιστηριακή αξία μεγεθύνεται στα 53,2 εκατ. € με τους “ψιθύρους” να έχουν ανεβάσει τον πήχη προς τα 60 εκατ. ευρώ.
 Από τα επίπεδα των 20 εκατ. € αποτίμηση της -τότε- J&P AVAX οι φήμες είχαν προβλέψει με ακρίβεια, τις επιχειρηματικές, μετοχικές εξελίξεις, που θα άλλαζαν πλήρως την εικόνα του ομίλου, στην μετεξέλιξη του σε ΑΒΑΞ με αποχώρηση της πλευράς Παρασκευαίδη με τον έλεγχο της «Νέας AVAX» να περνά σταδιακά στα χέρια του Χρήστου Ιωάννου
Νέα deals προκύπτουν από την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μέχρι αυτές της Κύπρου αλλά και τις Ελλάδος, όπου και η εταιρεία στρέφεται, πλέον, εμφανώς σε συμβάσεις παραχώρησης (άρα σταθερά έσοδα) και στοχευμένα εξειδικευμένα έργα.
Για όλα αυτά και όσα θα ακολουθήσουν μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ.€, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα καλυφθεί από την πλευρά Ιωάννου και στη συνέχεια με περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του 47 χρόνου μεγαλοεπιχειρηματία, υιού και διαδόχου του συνιδρυτή της J&P AVAX.
Share This