Την υπογραφή συμφωνίας διασύνδεσής της με την Qatar Airways, με άμεση εφαρμογή, ανακοίνωσε η Sky Express. Η συμφωνία θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες εκτός Ελλάδας να ταξιδεύουν απρόσκοπτα μεταξύ Ελλάδας και Ντόχα και στη συνέχεια σε προορισμούς της Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αυστραλίας. Η Qatar Airways προσθέτει με αυτόν τον τρόπο 24 νέους ελληνικούς προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυό της, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επιβάτες της με νέους τουριστικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα και πολλούς άλλους από το δίκτυο της Sky Express.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways Group, Akbar Al Baker, δήλωσε πως η συγκεκριμένη συμφωνία «αυξάνει σημαντικά την ικανότητά μας να συνδέουμε τους επιβάτες μας με μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς τουριστικούς προορισμούς κι ενισχύει την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την εθνική τουριστική βιομηχανία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sky Express, Θεόδωρος Κροκίδας, σημείωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι με την προοπτική αυτή της συνεργασίας. Η νέα συμφωνία διασύνδεσης αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη διαρκή ανάπτυξη της Sky Express, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επιβάτες της Qatar Airways μια πιο άνετη ταξιδιωτική εμπειρία μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο προορισμών μας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε νέες εμπορικές ευκαιρίες, διευρύνοντας περαιτέρω τις επιλογές των επιβατών σε προορισμούς».

Η Qatar Airways λειτουργεί στην Αθήνα από τον Ιούνιο του 2005, ενώ το 2015 αύξησε τον αριθμό των δρομολογίων της στην ελληνική πρωτεύουσα από δύο σε τρεις πτήσεις την ημέρα, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Το 2018 πρόσθεσε τη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο ως τον δεύτερο και τρίτο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Μια πολλαπλώς βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways αναδείχθηκε «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» από τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων του 2019, τα οποία διαχειρίζεται ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax, καθώς και «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία για Business Class» και «Καλύτερη Αεροπορική για Καθίσματα Business Class» και «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή».

Η Qatar Airways αυτή τη στιγμή λειτουργεί με ένα μοντέρνο και σύγχρονο στόλο με περισσότερα από 250 αεροσκάφη μέσω της βάσης της, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, που φθάνουν σε περισσότερους από 160 προορισμούς παγκοσμίως, ενώ έχει προσθέσει μεγάλο αριθμό νέων προορισμών στο εκτενές δίκτυο διαδρομών το 2019, συμπεριλαμβανομένων των Νταβάο, Φιλιππίνες, Λισαβόνα, Πορτογαλία; Μογκαντίσου, Σομαλία και Λανγκάουι, Μαλαισία. Η Sky Express διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, πραγματοποιώντας πάνω από 30.000 πτήσεις ετησίως, εξυπηρετώντας 32 προορισμούς σε όλη τη χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This