Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το β΄ τρίμηνο, που περιλάμβανε και την θερινή περίοδο, αυξήθηκαν 8,2%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 910,2 εκατ. ευρώ έναντι των 8415 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 816,5 εκατ. στερλίνες. Στο μεταξύ, η εταιρεία τόνισε πως το κόστος καυσίμων και πετρελαίου αυξήθηκε 20% στη διάρκεια της περιόδου, στα 802,9 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα στην περίοδο αυξήθηκαν 12% στα 3,08 δισ. ευρώ.

Η Ryanair δήλωσε πως λόγω των καθυστερήσεων παραδόσεων από την Boeing, η εταιρεία θα μειώσει ή θα κλείσει κάποιες ζημιογόνες βάσεις αυτόν τον χειμώνα, στοιχείο που θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων πιλότων και πληρώματος. Τόνισε ακόμη πως το outlook παραμένει αλλά οριακά για το έτος, αναμένοντας ωστόσο αύξηση 8% στην κίνηση, στους 153 εκατ. επιβάτες. Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης στα 800-900 εκατ. ευρώ.

 

Share This