Ανοδικά κινούνται οι on-line τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Νοέμβριο, παραμένοντας ωστόσο σε ανταγωνιστικά επίπεδα σε σχέση με άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τη συγκεκριμένη περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα το Νοέμβριο καταγράφει αύξηση κατά 13% και διαμορφώνεται στα 87 ευρώ έναντι 77 ευρώ τον Νοέμβριο του 2018.

Με βάση τη λίστα 17 δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες παρακολουθεί συστηματικά τις on-line ξενοδοχειακές τιμές η Trivago. στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με τις φθηνότερες τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή βρίσκονται η Μόσχα και η Κωνσταντινούπολη με 61 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Βαρσοβία με 67 ευρώ, η Αθήνα με 87 ευρώ και η Λισαβόνα με 89 ευρώ. Στον αντίποδα οι 5 ακριβότερες πόλεις για ξενοδοχειακή διαμονή τον Νοέμβριο μεταξύ των 17 ευρωπαϊκών πόλεων είναι το Λονδίνο με 149 ευρώ, η  Ζυρίχη με 147 ευρώ, το Άμστερνταμ με 142ευρώ,  το Παρίσι με 137 ευρώ και το Δουβλίνο με 136 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago διαμορφώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το μηνιαίο δείκτη Hotel Price Index έπειτα από έρευνα σε πάνω από 2 εκατ. ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα σε περισσότερες από 400 ιστοσελίδες κρατήσεων.

 

 

 

 

 

 

Share This