Το «πράσινο φως» στη συγχώνευση των γνωστών αλυσίδων Public και Media Markt έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε την απόκτηση από τον όμιλο Olympia, ο οποίος ελέγχει την αλυσίδα Public, των εταιρειών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH, οι οποίες λειτουργούν την αλυσίδα Media Markt στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έκρινε, ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Στο νέο σχήμα, ο όμιλος Olympia θα ελέγχει το 75% του νέου σχήματος και ο γερμανικός όμιλος το υπόλοιπο 25%. Public και Media Markt εκτιμάται ότι θα κλείσουν τη φετινή χρονιά με συνολικές πωλήσεις κοντά στα 450 εκατ. ευρώ, ποσό που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της ελληνικής αγοράς καταναλωτικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών πίσω από την Κωτσόβολος. Το νέο σχήμα θα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο με 67 φυσικά και 3 ηλεκτρονικά καταστήματα σε δύο χώρες, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικά formats καταστημάτων, η επιφάνεια των οποίων ποικίλει από 100 τ.μ. έως και 4.000 τ.μ.

 

 

 

 

 

Share This