Το LenovoGroup (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα αύξηση εσόδων για όλες τις επιχειρησιακές μονάδες που ανήλθε σε US$13.5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, στο ένατο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνό της. Τα έσοδα προ-φόρων σημείωσαν αύξηση 45% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και ανήλθαν σε 310 εκ. δολάρια ΗΠΑ. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 202 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ. Το μείγμα εσόδων εξακολουθεί να είναι ισορροπημένο και στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρείας (Αμερική, Ασία, Κίνα, EMEA), με κάθε μία από αυτές να αναφέρει περισσότερα από 20% μερίδιο στα έσοδα.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,69 σεντς ΗΠΑ ή 13,23 σεντ HK. Το διοικητικό συμβούλιο της Lenovo δήλωσε προσωρινό μέρισμα ύψους 6,3 σεντ HK ανά μετοχή.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δυναμική της ανάπτυξης του τριμήνου, που συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερές οικονομικές επιδόσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μαρτυρία της δέσμευσής μας στην καινοτομία, στους πελάτες μας σε 180 αγορές σε όλο τον κόσμο και στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει το όραμά μας να προσφέρουμε πιο έξυπνη τεχνολογίας για όλους”, δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo.

 

 

 

 

 

Share This