Η Adidas ανακοίνωσε πως τερματίζει την παραγωγή σε δύο «ταχυεργοστάσια» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γερμανία, μεταφέροντας την σχετική τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί εκεί σε προμηθευτές στην Ασία, όπου η σημαντική πλειοψηφία των προϊόντων της ήδη παράγεται.

Το εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα ήταν μια απόκλιση από την τυποποιημένη μέθοδο κατασκευής παπουτσιών, η οποία βασίζεται σε προμηθευτές στην Ασία. Η Adidas ανέπτυξε εργοστάσια τα οποία επικέντρωναν σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες, στοχεύοντας σε ταχύτερη και πιο ευέλικτη παραγωγή υποδημάτων, επιτρέποντάς της να δημιουργήσει μικρές παρτίδες προσαρμοσμένων προϊόντων.

Η παραγωγή παπουτσιών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα μείωνε το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν στα ράφια αυτών των σημαντικών αγορών. Η Adidas πρότεινε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο τέτοιων εργοστασίων, ανοίγοντας ένα δεύτερο Speedfactory στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της Adidas, Rich Efrus, δήλωσε ότι είναι πιο λογικό να επικεντρωθεί η εταιρεία στην ανάπτυξη speedfactory στην Ασία «όπου βρίσκεται η τεχνογνωσία και οι προμηθευτές» και όπου η Adidas ήδη παράγει πάνω από το 90% των προϊόντων της. Η Adidas δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Speedfactory σε δύο εργοστάσια προμηθευτών της Ασίας και θα επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό άλλων προμηθευτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This