Η γερμανική θυγατρική της πτωχευμένης Thomas Cook ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων για το 2020. Οι μαζικές ακυρώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της διαδικασίας χρεωκοπίας της Thomas Cook καθώς δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος αγοραστής για τον ταξιδιωτικό όμιλο.

Παράλληλα με την Thomas Cook, η χρεωκοπία της βρετανικής εταιρείας επέφερε ισχυρό πλήγμα και στις γερμανικές εταιρείες Neckermann Reise, Öger Tours, Bucher Reisen, Air Martin καθώς και στην ελβετική Thomas Cook International. Μάλιστα, για τις εταιρείες Bucher Reisen και Öger Tours εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τη μεριά των επενδυτών, ωστόσο τα σχεδιασμένα για το 2020 ταξίδια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Από τη πλευρά της Thomas Cook, η Managing Director Stefanie Bark δήλωσε πως «η εταιρεία λυπάται βαθύτατα». Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία του ομίλου, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου είχαν διευθετηθεί 150.000 αιτήσεις αποζημίωσης συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τα κόστη επαναπατρισμού για όσους βρίσκονταν στο εξωτερικό κατά τη χρεωκοπία της Thomas Cook Γερμανίας.

 

 

 

 

 

 

Share This